Een specialistische productie


image

In dit artikel zoomen we samen met Coen Louwerse, Algemeen Directeur, in op het gepersonaliseerde productieproces van Alldra. We leggen uit wat Alldra voor bedrijf is en hoe dit proces precies in haar werk gaat. We bespreken onder andere wat dit proces betekent voor de Supply Chain en welke uitdagingen er spelen voor Alldra.

Alldra is opgericht in 1930 en begon met de productie van likeuren en suikergoed. Al snel zijn ze gaan specialiseren in toppings en het leveren van producten aan grote industriële opdrachtgevers. Vanuit hun hoofdvestiging in Almelo bedient Alldra opdrachtgevers die voornamelijk in West-Europa gevestigd zijn. Hun producten bereiken ook verre bestemmingen, zoals Chili. Het bedrijf bestaat uit ongeveer 40 medewerkers en werkt met hoogwaardige certificeringen als BRC8 en IFS Food version 6.1.

Een gepersonaliseerd proces 🎬


De uitdagingen voor de Supply Chain


“Onze klanten zijn erbij gebaat hun leveringsgraad aan hun klanten zo hoog mogelijk te houden, tegen een zo laag mogelijke voorraad(waarde).

Wij hebben ons proces zo ingericht dat we daar maximaal aan kunnen voldoen. Dit doen we door te zorgen voor een juiste voorraad van half-fabrikaten. Het stelt ons in staat om de meeste waarde aan onze klantspecifieke producten pas op het laatste moment toe te voegen. Daardoor kunnen we vervolgens met een zeer korte leadtime uitleveren.

Veel van onze klanten hebben te maken met seizoenen, bijvoorbeeld de ijsindustrie. Zij zoeken bij uitstek leveranciers die kunnen meebewegen met de consumentenvraag.

Zoals in de video aangegeven is de uitdaging dat we goed moeten kijken waar we onze voorraden neerleggen en waar we onze euro's in investeren.''

“Wij realiseren altijd de ideeën van de klant. Daarvoor moeten wij hun productieproces dan ook goed kennen.”